Aktualności

Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni, pokaz Katarzyny Daniłowicz i Bogumiła Mroczko

21 i 22 listopada w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się czwarta odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”. 
Swoje autorskie menu zaprezentowali Katarzyna Daniłowicz (zwyciężczyni czwartej edycji programu „Top Chef”) i Bogumił Mroczko, szefowie kuchni i jednocześnie właściciele wrocławskiej restauracji Olszewskiego 128

Menu

Ser kozi / Masło kakaowe / Miód / Lawenda / Malina 
   &    
Tatar z serca wołowego / Rukiew / Crème de cassis / Pieczarki portobello / Bazylia grecka
&
Foie gras / Wiśnia / Róża / Pistacja 
&
Łosoś / Chrzan / Maślanka / Ogórek / Pietruszka / Słonina 
&
Sandacz / Szafran / Ośmiornica / Podsuszany pomidor
&
Boczek / Śliwka / Gryka / Kalafior
&
Czekolada / Marakuja / Kokos / Mango / Kolendra / Dziki ryż 
&
Rokitnik / Marakuja / Sezam / Oliwka kalamata / Pasta tahini 
&
Solony karmel / Banan / Kokos / Trawa cytrynowa
&
Trufla / Czekolada biała / Pistacja 

W pokazach wzięli udział szefowie kuchni, menadżerowie oraz właściciele hoteli i restauracji z województwa dolnośląskiego i opolskiego.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z pokazu.

2
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij