21 i 22 listopada w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się czwarta odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”.
Swoje autorskie menu zaprezentowali Katarzyna Daniłowicz (zwyciężczyni czwartej edycji programu „Top Chef”) i Bogumił Mroczko, szefowie kuchni i jednocześnie właściciele wrocławskiej restauracji Olszewskiego 128.
Menu
Ser kozi / Masło kakaowe / Miód / Lawenda / Malina
&
Tatar z serca wołowego / Rukiew / Crème de cassis / Pieczarki portobello / Bazylia grecka
&
Foie gras / Wiśnia / Róża / Pistacja
&
Łosoś / Chrzan / Maślanka / Ogórek / Pietruszka / Słonina
&
Sandacz / Szafran / Ośmiornica / Podsuszany pomidor
&
Boczek / Śliwka / Gryka / Kalafior
&
Czekolada / Marakuja / Kokos / Mango / Kolendra / Dziki ryż
&
Rokitnik / Marakuja / Sezam / Oliwka kalamata / Pasta tahini
&
Solony karmel / Banan / Kokos / Trawa cytrynowa
&
Trufla / Czekolada biała / Pistacja
W pokazach wzięli udział szefowie kuchni, menadżerowie oraz właściciele hoteli i restauracji z województwa dolnośląskiego i opolskiego.
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z pokazu.