Aktualności

Jesienna odsłona pokazów "Polski Fusion" Marcina Filipkiewicza

W dniach 20, 21 i 22 października w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyły się kolejne pokazy kulinarne pod tytułem „Polski fusion. Wykorzystanie nowoczesnych technik kulinarnych w tradycyjnej kuchni polskiej. Nowe spojrzenie na tradycyjne dania.” Tym razem Marcin Filipkiewicz, Szef Kuchni Restauracji Hotelu Copernicus w Krakowie, Szef Roku 2015 według Gault&Millau, zaprezentował jesienne menu, w którym znalazły się między innymi grasica cielęca z kiszonymi warzywami, sarna z grzybami i konfiturą z cebuli oraz krem z białej czekolady z mandarynkami.

W pokazach wzięli udział Szefowie Kuchni, Kucharze, Managerowie i Właściciele hoteli i restauracji ze Szczecina, Poznania, Zielonej Góry i okolic. 

Zapraszamy do galerii zdjęć z pokazu.

W
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij