Aktualności

Przygotuj się z nami na wielki powrót! Dzisiaj przed rynkiem horeca stoją olbrzymie wyzwania. Aby zadbać o bezpieczeństwo i komfort gości restauracji, hoteli, barów, pizzerii i setek innych lokali gastronomicznych,...DZobacz szczegóły
Jak przygotować lokal do ponownego otwarcia? Akcja – reaktywacja! Po dwumiesięcznej przerwie branża gastronomiczna na nowo otwiera swoje podwoje i zaczyna przyjmować gości. Podpowiadamy, jak przygotować lokal i...AZobacz szczegóły
Jesteśmy gotowi! Przez ostatnie dwa miesiące szczegółowo przyglądaliśmy się branży i przeobrażającym ją zmianom. Dzisiaj możemy powiedzieć – jesteśmy w pełni gotowi na funkcjonowanie w...PZobacz szczegóły
Rozwiązania dla gastronomii w dobie koronawirusa W najtrudniejszych czasach dla branży – jesteśmy z Wami. Oferujemy pomoc w zakresie opracowania rozwiązań kulinarnych dostosowanych do nowych wymogów, z którymi mierzy...WZobacz szczegóły
Wzywamy posiłki! Bidfood Farutex wspiera gastronomiczne akcje charytatywne Od samego początku gastronomia pełni ważną misję społeczną: zapewnia żywność społeczeństwu. Realizując potrzeby większych i mniejszych wspólnot (rodzin, mieszkańców miast,...OZobacz szczegóły
Przygotuj się do Wielkanocy Wielu z nas wstrzymało swoje plany organizacji świąt wielkanocnych przez największą barierę – dystans społeczny. W obecnej ogólnoświatowej sytuacji ograniczyliśmy bowiem...WZobacz szczegóły
Zamów produkty z dostawą do domu! Jako dystrybutor żywności dla branży gastronomicznej funkcjonujemy na rynku od niemal 30 lat. W obecnej sytuacji postanowiliśmy jednak udostępnić możliwość zamówienia naszych...JZobacz szczegóły
Działamy nieprzerwanie! Informujemy, że działamy nieprzerwanie, dbając o ciągłość dostaw oraz bezpieczeństwo naszych klientów i pracowników. Kontrolujemy stan zdrowia naszych magazynierów i...IZobacz szczegóły
Dzielimy się z Wami antywirusowymi plakatami Koronawirus powoduje blokadę gastronomii na całym świecie. Najlepszym rozwiązaniem na jego pokonanie jest przestrzeganie zaleceń sanitarnych i dzielenie się tą wiedzą z...KZobacz szczegóły
Gastronomia się jednoczy – #wspieramygastronomię! Obecna sytuacja epidemiologiczna dotknęła cały świat gastronomiczny: wiele restauracji podjęło decyzję o zamknięciu, wiele z nich walczy o przetrwanie.   Dlatego...OZobacz szczegóły
Koronawirus a gastronomia. Jak sobie poradzić? Epidemia koronawirusa, która dotknęła cały świat, szczególnie mocno odbija się na branży horeca. Restauracje, kawiarnie i inne lokale gastronomiczne chcąc dostosować się do...EZobacz szczegóły
Wsparliśmy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy 12 stycznia 2020 r. odbył się 28. finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W charytatywne granie i pomaganie zaangażowaliśmy się także i my, organizując wielkie gotowanie...1Zobacz szczegóły
Jakie trendy gastronomiczne będą obowiązywały w 2020 roku? Restauracja, która chce iść z duchem czasu, musi śledzić to, co dzieje się na polskim i zagranicznym rynku gastronomicznym. Jakie produkty będą na topie? Wpływy jakich kuchni...RZobacz szczegóły
Wspieramy przyszłych kucharzy 19 listopada w Nowej Soli odbyła się 5. edycja Targów Pracy i Edukacji. Wydarzenie skierowane było do uczniów ostatnich klas szkół podstawowych, szkół średnich i zawodowych...1Zobacz szczegóły
"Między tradycją a kreacją" - kuchnia francuska Clémenta Bidarda Od 6 do 8 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się trzy wyjątkowe pokazy kuchni nowoczesnej w wykonaniu Clémenta Bidarda. Szef Bidard zaprezentował...OZobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Rzeszowie 17 października w G2A Arena w Rzeszowie  Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex  przygotowali ostatnią z cyklu kolację degustacyjną pt. „Inspiracje...1Zobacz szczegóły
Szkolenie cukiernicze w Akademii Umiejętności Inspiracja W ostatnich dniach sierpnia Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex odwiedzili Akademię Umiejętności Inspiracja prowadzoną przez firmę Barbara Luijckx pod Inowrocławiem....WZobacz szczegóły
Kuchnia nowoczesna według Ernesta Jagodzińskiego 26 sierpnia 2019 r. w Akademii Kulinarnej w Krakowie pokaz kuchni nowoczesnej gościnnie poprowadził Ernest Jagodziński, szef kuchni poznańskiej restauracji...2Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Opolu 27 czerwca w restauracji Vento di Mare w Opolu  Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex  przygotowali kolację degustacyjną z cyklu „Inspiracje...2Zobacz szczegóły
Eliminacje krajowe do 1883 Drink Designer Contest 2019 Bidfood Farutex razem z marką syropów 1883 Maison Routin zorganizował eliminacje krajowe do międzynarodowego konkursu „1883 Drink Designer Contest 2019”. Marcin...BZobacz szczegóły
Pokazy z cyklu Kuchnia azjatycka wg Wojtka Świątka 21 i 22 maja w Akademii Kulinarnej w Łodzi odbyły się pokazy kuchni azjatyckiej, które poprowadził Wojtek Świątek. Szef Kuchni, specjalizujący się w kuchni tajskiej, w...2Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Toruniu 15 maja w Copernicus Toruń Hotel Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex przygotowali kolację degustacyjną z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. Dla 35 szefów...1Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Lesznie 17 kwietnia w Resturacji Antonińska w Lesznie odbyło się drugie w tym roku spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 20 szefów kuchni,...1Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Pile 16 kwietnia w Resturacji Pomarańczowy Fortepian w Pile odbyło się pierwsze w tym roku spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 20...1Zobacz szczegóły
Akademia Łódzkich Szefów Kuchni 10 kwietnia do Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi przyjechał Kamil Skrok, szef kuchni restauracji Powidok, który specjalizuje się w kuchni polskiej z elementami europejskimi i...1Zobacz szczegóły
Pokaz tradycyjnych dań kuchni hiszpańskiej w Warszawie 27 marca w Akademii Kulinarnej Farutex w Warszawie odbył się pokaz kuchni hiszpańskiej. Swoje pomysły na tradycyjne dania z Półwyspu Iberyjskiego przedstawił Łukasz Kaniecki,... Zobacz szczegóły
Warsztaty barmańskie z 1883 Maison Routin 26 i 27 marca w Akademii Kulinarnej Farutex w Krakowie odbyły się warsztaty z zakresu miksologii i wykorzystania syropów 1883 Maison Routin z Agnieszką Cieślar, złotą...2Zobacz szczegóły
Dni otwarte Akademii Kulinarnej w Krakowie W dniach 5-7 marca odbyły się dni otwarte krakowskiej Akademii Kulinarnej Farutex w nowej lokalizacji przy ul. Zabłocie 35. Goście mieli okazję zapoznać się z miejscem, w...WZobacz szczegóły
Spotkanie kulinarne w Częstochowie 27 lutego w Częstochowie odbył się specjalny pokaz dla blisko 50 klientów z regionu częstochowskiego. Przemysław Szałczyński, Szef Kuchni łódzkiej Akademii Kulinarnej Farutex,...2Zobacz szczegóły
Pokazy barmańsko-baristyczne 1883 Maison Routin w Łodzi 29 i 30 stycznia w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się dwa pokazy pod hasłem „Szerokie zastosowanie syropów 1883 Maison Routin w miksologii. Przewodnikami po...2Zobacz szczegóły
Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni, pokaz Katarzyny Daniłowicz i Bogumiła Mroczko 21 i 22 listopada w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się czwarta odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”.  Swoje...2Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Katowicach 15 listopada w Vienna House Easy  w Katowicach odbyło się szóste i ostatnie w tym roku spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział...1Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij