Aktualności

IX Giełda Gastronomiczna Klimatex w Kołobrzegu 5-7 kwietnia odwiedziliśmy Kołobrzeg – gdzie tradycyjnie już jesteśmy partnerem jednej z największych imprez branżowych regionu - Giełdy Gastronomicznej Klimatex. Na...5Zobacz szczegóły
Pokazy Słodko - słony Debic 13 marca wrocławska Akademia Kulinarna Farutex zmieniła się w arenę słodko-słonych smaków - za sprawą Pawła Mieszały i Pawła Salamona, którzy na zaproszenie firmy Debic...1Zobacz szczegóły
Deserowe Inspiracje Wiosna/Lato Barbara Luijckx 13 i 14 marca w Akademii Kulinarnej w Warszawie odbyły się wyjątkowe pokazy deserowe. Michał Świerad, technolog-doradca z firmy Barbara Luijckx , zaprezentował słodkie...1Zobacz szczegóły
Nowe oblicze Akademii Kulinarnej w Warszawie Z początkiem marca swoje działanie wznowiła Akademia Kulinarna Farutex w Warszawie. Nasze stołeczne studio kulinarne przeszło wizerunkowy lifting. Akademia Kulinarna...ZZobacz szczegóły
Szkolenie z nowoczesnych technik kulinarnych w firmie Guzmàn 7 lutego  Mateusz Reszczyk  i  Piotr Papież , Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, wybrali się do Barcelony, by złożyć wizytę w firmie ...7Zobacz szczegóły
Autentyczna kuchnia włoska Roberto Grandi 22 i 23 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się pokazy autentycznej kuchni włoskiej w wykonaniu Roberto Grandi. Szef kuchni przyleciał do Polski prosto z...2Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne 2017 zakończone! 10 - tyle kolacji degustacyjnych pt. "Inspiracje Kulinarne" zorganizowała firma Bidfood Farutex. Jubileuszowa edycja odbyła się w Białymstoku i była ostatnią w 2017 roku....1Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Białymstoku 4 października w Hotelu Esperanto  w Białymstoku odbyło się drugie jesienne spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział ponad 30...4Zobacz szczegóły
Dziczyzna z bliska, czyli pokaz Artura Szwackiego W piątek 13 października w Akademii Kulinarnej w Warszawie odbył się pokaz kulinarny Artura Szwackiego. W kuchni królowała dziczyzna – mięso z dzika, sarny i jelenia...WZobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Lublinie 27 września w Hotelu In Between  pod Lublinem odbyło się pierwsze z dwóch jesiennych spotkań z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział...2Zobacz szczegóły
Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody – Jakubowice 2017 17 września Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wybrali się do Jakubowic, by przygotować specjalne menu dla gości Mistrzostw Polski w skokach przez przeszkody....1Zobacz szczegóły
Dni Otwarte oddziału Lublin Dni Otwarte nowej lokalizacji oddziału Bidfood Farutex w Lublinie za nami! 23 i 24 sierpnia siedzibę przy ul. Droga Męczenników Majdanka odwiedziło prawie 100 osób. Wszyscy...DZobacz szczegóły
Pokaz deserów restauracyjnych z Barbara Luijckx 29 i 30 czerwca w Akademii Kulinarnej w Warszawie odbyły się specjalne pokazy restauracyjnych deserów. Michał Świerad, technolog-doradca z firmy Barbara Luijckx ,...2Zobacz szczegóły
Pokazy barmańskie Wojciecha Urbańskiego w Warszawie i Łodzi 8 i 9 czerwca w Akademii Kulinarnej w Warszawie i Łodzi odbyły się pokazy barmańskie, które poprowadził Wojciech Urbański. Nasz gość specjalny jest najbardziej utytułowanym...8Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Warszawie 1 czerwca w Hotelu Radisson Blu Centrum  w Warszawie odbyło się czwarte spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział...1Zobacz szczegóły
V Konkurs Gastronomiczny w Gorzowie Wielkopolskim 7 czerwca w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim odbył się V Konkurs Gastronomiczny w ramach Festiwalu Lubuskich...7Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Szczecinie 24 maja w Hotelu Park w Szczecinie odbyło się trzecie spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 Szefów Kuchni...2Zobacz szczegóły
Ryby i owoce morza – klasyka nie musi być nudna! Ryby i owoce morza - klasyka nie musi być nudna! Pod takim hasłem 9 maja odbył się pokaz kulinarny w Akademii Kulinarnej w Warszawie. Bohaterem wydarzenia był Artur Szwacki,...RZobacz szczegóły
Wiosenne Inspiracje w Zielonej Górze Wiosna może zainspirować! Wie o tym Arkadiusz Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, który 26 i 27 kwietnia dał pokaz kulinarny z firmą Ulm-Neu-Ulm w  Studiu...WZobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Gdyni 12 kwietnia w  Hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront  odbyło się drugie spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu...1Zobacz szczegóły
VIII Giełda Gastronomiczna - Kołobrzeg 2017 Na przełomie marca i kwietnia Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wybrali się do Kołobrzegu - właśnie w tym nadmorskim mieście odbywała się wówczas ósma edycja... Zobacz szczegóły
Targi EuroGastro 2017 Inspirowanie, promowanie innowacyjności, profesjonalizm – te idee, które przyświecają Akademii Kulinarnej od jej początków, zaowocowały wzorcową współpracą podczas Targów...IZobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Toruniu 22 marca w Hotelu Copernicus w Toruniu odbyło się pierwsze spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 Szefów Kuchni...2Zobacz szczegóły
Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni, czyli pokaz Marcina Bielca 14-15 marca w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się pierwsza odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”. Wydarzenie otworzył...1Zobacz szczegóły
Degustacja win i kolacja Szefów Kuchni w Siedlisku Morena Weekend 3-4 marca był wyjątkowy dla gości ośrodka Siedlisko Morena nad jeziorem Ułówki w Warmińsko-Mazurskiem. W piątek odbyła się degustacja 10 win wyselekcjonowanych przez...WZobacz szczegóły
Smaki z kraju kwitnącej wiśni W piątek 24 lutego w Akademii Kulinarnej Farutex w Warszawie odbył się pokaz kuchni japońskiej i dobranego do niej wina. Marek Popławski z  Buri Sushi zaprezentował...WZobacz szczegóły
Pokaz barmański Wojciecha Urbańskiego w Krakowie 10 lutego w Akademii Kulinarnej w Krakowie odbył się pokaz barmański, który poprowadził Wojciech Urbański. Nasz gość specjalny jest najbardziej utytułowanym barmanem w historii...1Zobacz szczegóły
Czekoladowe inspiracje od Barbara Luijckx 9 lutego Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex odwiedzili siedzibę firmy Barbara Luijckx w Inowrocławiu. Barbara Luijckx to producent najwyższej jakości dekoracji...9Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne we Wrocławiu 23 listopada w podwrocławskim  Zamku Topacz  odbyło się czwarte spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział ponad 35 Szefów...2Zobacz szczegóły
Pokaz barmański Wojciecha Urbańskiego we Wrocławiu 30 listopada w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbył się pokaz barmański, który poprowadził Wojciech Urbański. Nasz gość specjalny jest najbardziej utytułowanym barmanem w...3Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Poznaniu 9 listopada w IBB Andersia Hotel odbyło się trzecie spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne” zorganizowane przez naszą firmę. W wydarzeniu udział wzięło...9Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Łodzi 5 października w Hotelu  andel's by Vienna House Lodz  odbyło się drugie spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne” zorganizowane przez naszą firmę. W...5Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij