Aktualności

Inspiracje Kulinarne w Kudowie-Zdroju 11 września w Hotelu Verde Montana w Kudowie-Zdroju odbyło się drugie w tym roku spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 25 szefów...1Zobacz szczegóły
Na deser - czekolada! 29 sierpnia Michał Świerad, technolog firmy Barbara Luijckx, przyjechał do Zielonej Góry, by w studiu kulinarnym Look & Cook zaprezentować podstawowe techniki pracy z...2Zobacz szczegóły
Jesienne menu z sous-vide 9 sierpnia Arkadiusz Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex zaprezentował w Studio Look & Cook dania jesienne i bazujące na metodzie sous-vide. Autorskie...9Zobacz szczegóły
Burgery i steki inspirowane kuchnią świata Arkadiusz Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, po raz kolejny odwiedził zielonogórskie studio kulinarne Look & Cook . Tematem pokazu były burgery i steki...AZobacz szczegóły
Kuchnia azjatycka według Szefa Kuchni Wojtka Świątka 18 i 19 lipca Akademię Kulinarną we Wrocławiu odwiedził Wojtek Świątek - mistrz kuchni azjatyckiej i wirtuoz dań z owocami morza. Na swoim pokazie zaprezentował ośmiodaniowe...1Zobacz szczegóły
Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni, pokaz Olafa Ratza 11 i 12 lipca w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się trzecia odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”. Swoje autorskie...1Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Zakopanem 12 czerwca w Aries Hotel&Spa  odbyło się pierwsze w tym roku, a już 11 spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 30 szefów...1Zobacz szczegóły
Potęga wyobraźni w kuchni nowoczesnej Od 6 do 8 czerwca w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się trzy wyjątkowe pokazy kuchni nowoczesnej w wykonaniu Natalie Jewell. Szefową kuchni, która współpracowała...OZobacz szczegóły
IX Giełda Gastronomiczna Klimatex w Kołobrzegu 5-7 kwietnia odwiedziliśmy Kołobrzeg – gdzie tradycyjnie już jesteśmy partnerem jednej z największych imprez branżowych regionu - Giełdy Gastronomicznej Klimatex. Na...5Zobacz szczegóły
Pokazy Słodko - słony Debic 13 marca wrocławska Akademia Kulinarna Farutex zmieniła się w arenę słodko-słonych smaków - za sprawą Pawła Mieszały i Pawła Salamona, którzy na zaproszenie firmy Debic...1Zobacz szczegóły
Deserowe Inspiracje Wiosna/Lato Barbara Luijckx 13 i 14 marca w Akademii Kulinarnej w Warszawie odbyły się wyjątkowe pokazy deserowe. Michał Świerad, technolog-doradca z firmy Barbara Luijckx , zaprezentował słodkie...1Zobacz szczegóły
Nowe oblicze Akademii Kulinarnej w Warszawie Z początkiem marca swoje działanie wznowiła Akademia Kulinarna Farutex w Warszawie. Nasze stołeczne studio kulinarne przeszło wizerunkowy lifting. Akademia Kulinarna...ZZobacz szczegóły
Szkolenie z nowoczesnych technik kulinarnych w firmie Guzmàn 7 lutego  Mateusz Reszczyk  i  Piotr Papież , Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, wybrali się do Barcelony, by złożyć wizytę w firmie ...7Zobacz szczegóły
Autentyczna kuchnia włoska Roberto Grandi 22 i 23 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się pokazy autentycznej kuchni włoskiej w wykonaniu Roberto Grandi. Szef kuchni przyleciał do Polski prosto z...2Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne 2017 zakończone! 10 - tyle kolacji degustacyjnych pt. "Inspiracje Kulinarne" zorganizowała firma Bidfood Farutex. Jubileuszowa edycja odbyła się w Białymstoku i była ostatnią w 2017 roku....1Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Białymstoku 4 października w Hotelu Esperanto  w Białymstoku odbyło się drugie jesienne spotkanie z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział ponad 30...4Zobacz szczegóły
Dziczyzna z bliska, czyli pokaz Artura Szwackiego W piątek 13 października w Akademii Kulinarnej w Warszawie odbył się pokaz kulinarny Artura Szwackiego. W kuchni królowała dziczyzna – mięso z dzika, sarny i jelenia...WZobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Lublinie 27 września w Hotelu In Between  pod Lublinem odbyło się pierwsze z dwóch jesiennych spotkań z cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział...2Zobacz szczegóły
Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody – Jakubowice 2017 17 września Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wybrali się do Jakubowic, by przygotować specjalne menu dla gości Mistrzostw Polski w skokach przez przeszkody....1Zobacz szczegóły
Dni Otwarte oddziału Lublin Dni Otwarte nowej lokalizacji oddziału Bidfood Farutex w Lublinie za nami! 23 i 24 sierpnia siedzibę przy ul. Droga Męczenników Majdanka odwiedziło prawie 100 osób. Wszyscy...DZobacz szczegóły
Pokaz deserów restauracyjnych z Barbara Luijckx 29 i 30 czerwca w Akademii Kulinarnej w Warszawie odbyły się specjalne pokazy restauracyjnych deserów. Michał Świerad, technolog-doradca z firmy Barbara Luijckx ,...2Zobacz szczegóły
Pokazy barmańskie Wojciecha Urbańskiego w Warszawie i Łodzi 8 i 9 czerwca w Akademii Kulinarnej w Warszawie i Łodzi odbyły się pokazy barmańskie, które poprowadził Wojciech Urbański. Nasz gość specjalny jest najbardziej utytułowanym...8Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Warszawie 1 czerwca w Hotelu Radisson Blu Centrum  w Warszawie odbyło się czwarte spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział...1Zobacz szczegóły
V Konkurs Gastronomiczny w Gorzowie Wielkopolskim 7 czerwca w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim odbył się V Konkurs Gastronomiczny w ramach Festiwalu Lubuskich...7Zobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Szczecinie 24 maja w Hotelu Park w Szczecinie odbyło się trzecie spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 Szefów Kuchni...2Zobacz szczegóły
Ryby i owoce morza – klasyka nie musi być nudna! Ryby i owoce morza - klasyka nie musi być nudna! Pod takim hasłem 9 maja odbył się pokaz kulinarny w Akademii Kulinarnej w Warszawie. Bohaterem wydarzenia był Artur Szwacki,...RZobacz szczegóły
Wiosenne Inspiracje w Zielonej Górze Wiosna może zainspirować! Wie o tym Arkadiusz Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, który 26 i 27 kwietnia dał pokaz kulinarny z firmą Ulm-Neu-Ulm w  Studiu...WZobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Gdyni 12 kwietnia w  Hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront  odbyło się drugie spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu...1Zobacz szczegóły
VIII Giełda Gastronomiczna - Kołobrzeg 2017 Na przełomie marca i kwietnia Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wybrali się do Kołobrzegu - właśnie w tym nadmorskim mieście odbywała się wówczas ósma edycja... Zobacz szczegóły
Targi EuroGastro 2017 Inspirowanie, promowanie innowacyjności, profesjonalizm – te idee, które przyświecają Akademii Kulinarnej od jej początków, zaowocowały wzorcową współpracą podczas Targów...IZobacz szczegóły
Inspiracje Kulinarne w Toruniu 22 marca w Hotelu Copernicus w Toruniu odbyło się pierwsze spotkanie z wiosennej edycji cyklu „Inspiracje Kulinarne”. W wydarzeniu wzięło udział 40 Szefów Kuchni...2Zobacz szczegóły
Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni, czyli pokaz Marcina Bielca 14-15 marca w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się pierwsza odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”. Wydarzenie otworzył...1Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij