Aktualności

Cykl pokazów "Kulinarne Inspiracje" z Karolem Okrasą i Robertem Sową

Dobiegł końca cykl pokazów kulinarnych „Inspiracje Kulinarne” z udziałem Karola Okrasy i Roberta Sowy. W ciągu dwóch ostatnich miesięcy Mistrzowie Kuchni odwiedzili pięć polskich miast: Zieloną Górę, Bydgoszcz, Szczecin, Kraków oraz Lublin aby podzielić się z Gośćmi, profesjonalistami z branży gastronomicznej, inspiracjami na przepyszne dania przygotowane z wykorzystaniem najlepszych produktów z oferty naszej firmy, m.in. warzyw Oerlemans, ryb i owoców morza Limito oraz produktów Farm Frites.

W menu pokazowym znalazły się m.in.:
- filet mignon z kozim serem, suszonymi pomidorami, rukolą i sosem balsamico,
- górka cielęca z sosem jarzębinowym, frytkami i aromatycznymi warzywami,
- krewetki królewskie z sosem cytrynowym i sałatką owocową,
- schab jagnięcy w kruszonce podany z pesto, sałatką z serem feta, oliwkami, pomidorami i kolorowymi paprykami.

Oprócz przygotowanych przez Karola Okrasę i Roberta Sowę dań, Goście mieli również okazję degustować potrawy przygotowane przez Doradców Kulinarnych Farutex - Premium Cook oraz na deser spróbować lodów Zielonej Budki, jak i przepysznych ciast z oferty erlenbacher w połączeniu z herbatami Richmont.

Dziękujemy naszym Partnerom i Klientom za pomoc w przeprowadzeniu pokazów.

Partnerem medialnym „Inspiracji Kulinarnych” był Poradnik Restauratora.

D
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij