Aktualności

Wiosenne Spotkanie Pomorskich Szefów Kuchni

W dniach 12-13 kwietnia odbyło się „Wiosenne Spotkanie Pomorskich Szefów Kuchni” organizowane przez naszą firmę we współpracy z wiodącymi producentami produktów dla gastronomii. W spotkaniu wzięło udział  11 znanych Szefów Kuchni z Pomorza. Celem spotkania było poszukiwanie kulinarnych inspiracji, wymiana doświadczeń oraz integracja środowiska gastronomicznego.

Jednym z odwiedzonych przez Szefów Kuchni miejsc była nowootwarta Akademia Kulinarna Farutexu w Łodzi. W Akademii Kulinarnej naszych Gości przyjęli nasi Szefowie Kuchni  – Przemysław Kaczor i Jerzy Marszałek. Degustację potraw wzbogaciły wina, zarekomendowane przez naszegoSommeliera - Kacpra Woźniaka. W specjalnie stworzonym na tę okazję menu znalazły się:
 

1
Tatar z makreli z musztardą gorczycową, piklowanymi warzywami i oliwą koperkową
Wino białe Chenin Blanc Boschendal - Western Cape

2
Bulion wołowy z ogonami wołowymi, kolorowymi marchewkami i pierożkami z kaczką

3
Schab jagnięcy i móżdżek cielęcy z młodymi warzywami i miodem pitnym
Wino czerwone Monastrell 12 Meses Juan Gil - Jumilla DO

4
Mus czekoladowy z pianką z owoców sezonowych, kruszonką, truskawkami, jeżynami i sosem z białej czekolady
Wino białe Chateau Marquis D'Alban Bordeaux Moelleux - Bordeaux AP
 

Zwieńczeniem podróży była kolacja degustacyjna w restauracji Aruana przygotowana dla Gości przez Szefa Kuchni - Witka Iwańskiego

Spotkanie odbyło się dzięki wspraciu firm: Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Farm Frites, Oerlemans, Debic, Eurial, Prymat, Fanex oraz Purena.

Zapraszamy do galerii zdjęć z wydarzenia.

W
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij