Aktualności

Spotkanie Szefów Kuchni w Kątach Rybackich

31 maja w hotelu Tristan w Kątach Rybackich odbył się pokaz kulinarny, który poprowadzili nasi Szefowie Kuchni – Jerzy Marszałek oraz Mateusz Reszczyk. W menu pokazu znalazły się m.in.:comber jagnięcymóżdżek cielęcyżabnica oraz ośmiornica. Szefowie zaprezentowali różnorodne możliwości wykorzystania tekstur oraz wyjątkowe połączenia faktur, smaków i kolorów.

Menu

1
Comber jagnięcy / sałatka z pieczonych warzyw / dressing miodowo-winny
/ móżdżek cielęcy w panko / chips z batatów

2
Żabnica w szynce / purée z kalafiora z palonym masłem / kalafior chrupki
/ szparagi / kawior z pomidorów / espuma z mango i marakui

3
Polędwica cielęca / purée z pieczonej pietruszki i kasztanów / fioletowy ziemniak
z ogniska / młoda marchew / sos z cydru i trawy żubrowej

4
Kurczak kukurydziany / purée z kukurydzy z szafranem / por
/ batat / emulsja z buraka i porzeczki

5
Ośmiornica / purée z selera / frytowany dziki ryż
/ oliwa szczypiorkowa

6
Krem custard / tatar z truskawek / ziemia czekoladowa z ciastkami
/ ravioli z jogurtu i porzeczki / szkło fiołkowe
 

W pokazach udział wzięli Szefowie Kuchni, Kucharze, Managerowie i Właściciele z hoteli i restauracji z województw: pomorskiego, kujawsko-pomorskiego oraz warminsko-mazurskiego. 

Spotkanie odbyło się dzięki wspraciu firm: Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Farm Frites, Oerlemans, Debic, Eurial, Prymat, Fanex, Saga, Morning, Cisowianka, Purena, Komplet, Zielona Budka, oraz Frosta.

Dziękujemy Tristan Hotel&Spa za współpracę i udostępnienie sali do przeprowadzenia pokazu oraz fimie ElQuchnia za wsparcie pokazu w zakresie sprzętu. 

Zapraszamy do galerii zdjęć z pokazu.

3
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij