Aktualności

Smaki z kraju kwitnącej wiśni

W piątek 24 lutego w Akademii Kulinarnej Farutex w Warszawie odbył się pokaz kuchni japońskiej i dobranego do niej wina. Marek Popławski z Buri Sushi zaprezentował gościom autorskie interpretacje potraw z kraju kwitnącej wiśni, a propozycje win do dań przedstawiła Aleksandra Hawryluk, specjalistka ds. rozwoju rynku wina Bidfood Farutex. W menu znalazły się:

1
California maki

Łosoś pieczony z gruszką i sosem cynamonowym

Łosoś surowy z gruszką

Tuńczyk marynowany w tabasco jalapeño z mango i pieprzem togarahi

Krewetka w tempurze

Futomaki

Łosoś z serkiem philadelphia

Pieczony łosoś z sosem mirinowym

Terre del Sole Bianco
Botalcura El Delirio Chardonnay Viognier
Calvet Varietals Sauvignon Blanc

2
Łosoś marynowany w soku z buraka i kombu ze słodką białą rzodkwią
The Pavillion Chenin Blanc Viognier

3
 Grillowane szparagi z dressingami z miso i czarnego sezamu oraz tofu
Edition Abtei Himmerod Riesling Trocken

4   
Pierś kaczki (tataki) i polędwiczka wieprzowa marynowane w sosie yunan
The Pavillion Shiraz Viognier

5
 Makaron soba na zimno podany z grzybami, kurczakiem i sosem do maczania
Protos Verdejo


Krewetki BT w karmelu cytrusowym
Chemin des Sables Rose d'Anjou


Galaretka z Choya Silver podana z maliną


W pokazie wzięli udział Szefowie Kuchni, kucharze oraz restauratorzy z Warszawy. Dziękujemy naszemu Klientowi – Buri Sushi – za przeprowadzenie pokazu. 

Zapraszamy do galerii zdjęć!

W
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij