Aktualności

Degustacja win i kolacja Szefów Kuchni w Siedlisku Morena

Weekend 3-4 marca był wyjątkowy dla gości ośrodka Siedlisko Morena nad jeziorem Ułówki w Warmińsko-Mazurskiem. W piątek odbyła się degustacja 10 win wyselekcjonowanych przez Kacpra Woźniaka, naszego Sommeliera i Kierownika Projektu Wino. W sobotę kolację przygotowali Maciej Wiśniewski, Szef Kuchni Siedliska Morena oraz Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex: Michał Karadżow, Przemysław Kaczor, Mateusz Reszczyk i Przemysław Szałczyński wraz z zespołem zaprzyjaźnionych kucharzy Siedliska Morena.

Menu przygotowane specjalnie na ten wieczór składało się z pięciu dań będących kwintesencją tradycyjnej kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.

1
Dorsz marynowany a‘la Maciej
Boschendal Chenin Blanc Sommelier Selection 

2
Tatar wołowy / Suszony pomidor / Kapary / Jajko / Plastry ligawy / Pikle
Chardonnay Elite D’Or Domaine de La Baume 

3
Krem z dyni / Borowik / Wędzony twaróg / Jack Daniel's Fire

4
Polędwica cielęca / Bulgur / Chorizo / Kapusta
Baron Ladron de Guevara Crianza 

5
Boczek / Gryka / Dynia / Por / Jabłko
Saurus Select Malbec

6
Festiwal Bez
Cuvee Michel Leon Gewurztraminer VV


Zapraszamy do galerii zdjęć z tego wydarzenia.

W
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij