Aktualności

Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni, czyli pokaz Marcina Bielca

14-15 marca w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się pierwsza odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”. Wydarzenie otworzył Marcin Bielec, Szef Kuchni Restauracji Hotelu Jakubus, który zaprezentował autorskie menu. Znalazły się w nim m.in. gołąb z piklowanym kalafiorem, smardzami i brukselką podane w bulionie z kurczaka oraz kaczka z kaszą gryczaną, purée z dyni, jagodami i chipsem z kapusty włoskiej.

MENU

SCHAB DOJRZEWAJĄCY Z SARNY / KAPARY / BURAK / MALINA / CHRUST ZIOŁOWY
   &   
GOŁĄB / KALAFIOR PIKLOWANY / SMARDZE / PALONY POR / BRUKSELKA / BULION KURCZAK
&
SANDACZ / GĘSIA WĄTRÓBKA / CZARNA TRUFLA / JARMUŻ / SEPIA / JEŻYNA
&
KACZKA / KAPUSTA WŁOSKA / KASZA GRYCZANNA / DYNIA / JAGODY / TOPINAMBUR
&
DYNIA / ŚLIWKA / IMBIR / KRUSZONKA WANILIOWA / CYTRYNA / WATA CUKROWA
&
BURAK / ŚMIETANA / KARMEL / CZARNA PORZECZKA / CZEKOLADA  / BEZA / ANYŻ

W pokazach wzięli udział Szefowie Kuchni, Kucharze, Managerowie i Właściciele hoteli i restauracji z województw dolnośląskiego i opolskiego.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z pokazu.

1
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij