Aktualności

Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody – Jakubowice 2017

17 września Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wybrali się do Jakubowic, by przygotować specjalne menu dla gości Mistrzostw Polski w skokach przez przeszkody. Ciekawość przyciągnęła wielu widzów, dlatego Szefowie Kuchni zadbali również o ich zadowolenie kulinarne.

Mistrzostwa Polski w skokach przez przeszkody to jeździecka gala mistrzów. 17 września na parkurze w Jakubowicach pojawiło się wielu doskonałych jeźdźców. Do - najbardziej widowiskowego - finału seniorów przystąpiły 22 pary. Złoty medal zdobył Jarosław Skrzyczyński, którzy startował na klaczy Chacclana.

Uwagę widzów przykuwały jednak nie tylko ogólnopolskie zawody. Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex na zaproszenie Marcina Bielca, Szefa Kuchni Hotelu Jakubus przygotowali specjalne menu dla gości trybuny VIP. W menu znalazły się trzy dania:

1
Policzki wieprzowe ze świni iberyjskiej z pęczakiem, puree z dyni z rokitnikiem oraz sosem borowikowym
2
Kaczka z kaszą bulgur z dodatkiem orzechów i selera i sosem z czarnej porzeczki z gruszką baby
3
Ozór wołowy z puree ziemniaczano-paprykowym z sosem z żurku i chleba z groszkiem, kurkami i boczkiem

Podczas wydarzenia Szefowie Kuchni wydali gościom ponad 330 talerzyków!

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.

1
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij