Aktualności

Pokazy Słodko - słony Debic

13 marca wrocławska Akademia Kulinarna Farutex zmieniła się w arenę słodko-słonych smaków - za sprawą Pawła Mieszały i Pawła Salamona, którzy na zaproszenie firmy Debic przygotowali specjalny pokaz dla klientów Bidfood Farutex.

Szefowie kuchni prezentowali techniki kulinarne z wykorzystaniem produktów Debic, m.in. sposoby łączenia czekoladowych musów ze śmietanami o różnej zawartości tłuszczu. Goście oprócz oceny smaków i konsystencji musów mieli okazję skosztować dwa desery: panna cotta mango / passion fruit / sable maślane oraz parfait czekolada mleczna / czarna porzeczka. Oprócz słodkiej odsłony przygotowane zostały również dania wytrawne: 

- tremella / orzech laskowy / rokitnik,
- móżdżek cielęcy / koper włoski / foie gras,
- palia / dynia / kakao,
- biodrówka / krokiet / chrzan.

Zapraszamy do obejrzenia relacji fotograficznej!

1
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij