Aktualności

Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni, pokaz Olafa Ratza

11 i 12 lipca w Akademii Kulinarnej we Wrocławiu odbyła się trzecia odsłona pokazów kulinarnych z cyklu „Dolnośląscy Szefowie Kuchni od Kuchni”. Swoje autorskie menu zaprezentował Olaf Ratz, Szef Kuchni Restauracji w AC Hotel by Marriott we Wrocławiu, a sommellier Winnicy Turnau w Baniewicach zaproponował specjalnie dobrane do każdego dania wino.

Menu

Tuńczyk / Yuzu
   &    
Arbuz / Pomidor / Bazylia / Papryka / Szparag 
&
Krab / Ryż / Mascarpone / Pomarańcza
&
Ogórek / Rum / Mięta / Cukier trzcinowy
&
Dorsz / Kurka / Ziemniak fioletowy / Mleko sojowe / Prosecco
&
Gołąb / Pistacje / Kukurydza / Banan / Wino
&
Kalafior / Mleko migdałowe / Czekolada / Wanilia 
&
Czarna oliwka / Karmel / Drożdże
&
Śliwka / Biała czekolada / Śliwowica

W pokazach wzięli udział Szefowie Kuchni, menadżerowie oraz właściciele hoteli i restauracji z województw dolnośląskiego i opolskiego.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z pokazu.

1
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij