Aktualności

Kuchnia azjatycka według Szefa Kuchni Wojtka Świątka

18 i 19 lipca Akademię Kulinarną we Wrocławiu odwiedził Wojtek Świątek - mistrz kuchni azjatyckiej i wirtuoz dań z owocami morza. Na swoim pokazie zaprezentował ośmiodaniowe menu składające się z klasyków kuchni orientalnej.

Menu

Pad Thai
Kurczak / Makaron ryżowy / Tofu twarde / Kiełki fasoli
&
Zupa Tom Kha
Kurczak / Bambus / Grzyb słomiany / Mleko kokosowe / Pasta Tom Kha / Galangal
&
Spring roll
Kolendra / Krewetka / Kurczak / Sos ostrygowy
&
Fresh spring roll
Marchew / Pak choy / Groszek cukrowy / Mango / Tajska bazylia
&
Makaron z batatów z tofu
Grzyby shiitake /  Tofu / Imbir / Pak choy
&
Czerwone curry z indykiem
Indyk / Ryż jaśminowy / Mleko kokosowe / Czerwona pasta curry
&
Łosoś w sosie teriyaki
Bakłażan / Szalotka / Sos rybny / Limonka
&
Pudding z tapioki i mleka kokosowego z mango

W pokazach zorganizowanych we współpracy z firmą Smart Food wzięli udział szefowie kuchni, menadżerowie oraz właściciele hoteli i restauracji z województw dolnośląskiego i opolskiego.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z pokazu.

1
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij