Aktualności

Burgery i steki inspirowane kuchnią świata

Arkadiusz Korzeń, Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, po raz kolejny odwiedził zielonogórskie studio kulinarne Look & Cook. Tematem pokazu były burgery i steki przedstawione przez Szefa Kuchni w ciekawych interpretacjach inspirowanych smakami z różnych zakątków świata.

Burger w smakach Azji
kark wołowy / bułka z sezamem / grzyb słomiany / sos sojowy / sos ostrygowy / groszek / pak choy / kolendra
&
Burger Francja-elegancja
kurczak kukurydziany / bułka maślana / foie gras / tort serowy / rukola / mango
&
Burger dzika przygoda
kark z dzika / bułka wieloziarnista / sos barbecue / trawa żubrowa / twaróg wędzony / mikrozioła
&
Burger swojskie klimaty
jagnięcina / baranina / ciabatta / halloumi / jajo / kapusta kiszona / rydz / jabłko
&
Stek tournedos
tournedos / soczewica czarna / kukurydza grillowana / smardz
&
Stek brazylijski
rostbef / placek ziemniaczany / rolada kozia / peperonata / groszek zielony
&
Stek urugwajski
hereford / ziemniak / rozmaryn / marchew / seler / trufla

W pokazie zorganizowanym we współpracy z restauracjami Między Nami, Wino i Grono oraz Ohy-Ahy wzięli udział szefowie kuchni, menadżerowie oraz właściciele restauracji z województwa lubuskiego.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.

A
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij