Aktualności

Na deser - czekolada!

29 sierpnia Michał Świerad, technolog firmy Barbara Luijckx, przyjechał do Zielonej Góry, by w studiu kulinarnym Look & Cook zaprezentować podstawowe techniki pracy z czekoladą.

Uczestnicy mieli okazję zobaczyć profesjonalne temperowanie czekolady i tworzenie korpusów do pralin czekoladowych, a także poznać idealne proporcje przyrządzenia czekolady na gorąco. Michał Świerad przygotował dwa wyjątkowe desery: sernik prosecco z żelką z mango i mus czekoladowo-orzechowy z malinami.

Podczas pokazu zostały wykorzystane produkty marki Barima Artisanal i naturalne pasty smakowe Dreidoppel.

W pokazie wzięli udział szefowie kuchni i właściciele restauracji z woj. lubuskiego i dolnośląskiego.

2
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij