Nasi Szefowie Kuchni

+21
lat doświadczenia w gastronomii

Arkadiusz Korzeń

W 10 minut...

Przygotowałby krewetki black tiger flambirowane brendy z czosnkiem i kolendrą w asyście chrupiącej bagietki.

Ulubiona potrawa...

Żeberka jagnięce z purée z topinamburu i grillowaną cukinią.

Ulubiony deser...

Crème brûllée z kardamonem.

Kulinarny guru...

Marco Pierre White.

Kulinarne inspiracje

Inspiracje czerpie z książek kulinarnych, szkoleń oraz spotkań z kolegami po fachu, podczas których wymienia się poglądami na temat dzisiejszej gastronomii. Ceni również podróże, w trakcie których odkrywa nowe smaki w potrawach regionalnych.

Największe osiągnięcia zawodowe
  • złoty i srebrny medal konkursu Kuchnia Polska Nowoczesna w Lublinie

  • brązowy medal Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych w Bydgoszczy

Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Arkadiusz poleca

Deska włoskich wędlin • Bresaola DAC 60 g • Salsiccia Arco 60 g • Prosciutto crudo Azolla 60 g • Pancetta Valpadana 60 g • Mortadela z pistacjami 60 g • Grissini z...&Zobacz szczegóły
Żabie udka w panko Żabie udka: • Żabie udka Rari Food 1 kg • Sól morska Prymat - do smaku • Pieprz ziarno Prymat - do smaku • Czosnek siekany 10 g • Panierka panko 200 g...Zobacz szczegóły
Duet lodów z białej czekolady i grzybów Lody czekoladowo-grzybowe (10 porcji): • Jaja świeże 2 szt. • Cukier biały 100 g • Mleko 300 ml • Śmietana 200 ml • Xantana 1,5 g • Czekolada...LZobacz szczegóły
Ośmiornica w dressingu mango-marakuja z czerwonym pieprzem i szyjkami rakowymi Ośmiornica: • Ośmiornica 2-3 kg • Woda 5 l (ośmiornica musi być zanurzona w całości) • Tymianek świeży 3 gałązki • Liść laurowy 4 szt. • Ziele...OZobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij