Nasi Szefowie Kuchni

+20
lat doświadczenia w gastronomii

Tomasz Nakonieczny

W 10 minut...

Przygotowałby chłodnik z zielonego groszku z chipsem i pudrem z boczku z oliwą szczypiorkową.

Ulubiona potrawa...

Jesiotr z czarną soczewicą, purée z pora, zielony szparag smażony w ziołach, żel z rabarbaru ze skompresowaną sałatą rzymską w soku z ogórka kiszonego.

Ulubiony deser...

Szarlotka.

Kulinarny guru...

Daniel Humm i Alain Ducasse.

Kulinarne inspiracje

Inspiracje czerpie z książek kulinarnych i internetu. Jego kulinarna pasja zrodziła się z miłości do smakowania nowych, nieznanych i oryginalnych potraw. W kuchni nie obejdzie się bez: natki pietruszki, cebuli i czosnku!

Znane miejsca i osoby, dla których gotował
  • Erna Solberg - Premier Norwegii
  • Tomasz Karolak
  • Jakub Blaszczykowski
Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Tomasz poleca

Ceviche z łososia Ceviche z łososia: • Łosoś filet ze skórą 700 g • Imbir korzeń 10 g • Syrop prosty • Marakuja 2 szt. • Olej słonecznikowy 100 g • Limonka 2 szt....CZobacz szczegóły
Paella mini • Oliwa 100 ml  • Ryż arborio 500 g • Czosnek 4 ząbki  • Szalotka 2 szt. • Białe wino Fuenteseca 200 ml  • Bulion rybny •...&Zobacz szczegóły
Tortilla z chorizo • Chorizo pikantne 1 kg • Jaja 20 szt. • Ziemniaki 300 g • Czosnek 4 ząbki • Olej 200 ml • Sól, pieprz • Miks papryk – do dekoracji...&Zobacz szczegóły
Risotto buraczkowe z krewetką • Ryż arborio Arco 800 g • Oliwa pomace 100 ml • Czosnek 4 ząbki • Szalotka 4 szt. • Białe wino 200 ml • Bulion warzywny 600 ml • Parmezan...&Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij