Nasi Szefowie Kuchni

20+
lat doświadczenia w gastronomii

Michał Karadżow

W 10 minut...

Przygotowałby linguine z krewetkami i muszlami nowozelandzkimi w sosie winno-maślanym z sałatką z rukoli i pomidorów.

Ulubiona potrawa...

Nie ma jednej ulubionej potrawy, jest ich naprawdę wiele. Jako przykład wymienia tradycyjnego schabowego z sałatą masłową w śmietanie, młodymi ziemniakami oprószonymi koperkiem, a także stek z polędwicy wołowej podany z sosem bearnaise z blanszowanym szpinakiem na puree z pieczonych ziemniaków.

Ulubiony deser...

Ciastko brownie z lodami waniliowymi.

Kulinarny guru...

Uważa, że jest tak wielu inspirujących szefów kuchni, że nie należy ograniczać się tylko do jednej osoby.

Kulinarne inspiracje

Inspiracje w dużej mierze czerpie z tematycznych stron internetowych, przedstawiających nowe techniki oraz oryginalne przepisy, książek i programów telewizyjnych. Inspirują go pokazy kulinarne, podczas których może wymieniać się spostrzeżeniami oraz podejrzeć nowości. Źródłem nowych pomysłów są także podróże, które otwierają mu oczy na nowe produkty oraz smaki.

Znane miejsca i osoby, dla których gotował
  • Wielka Krokiew - Puchar Świata w Skokach Narciarskich - catering VIP
  • Pałac Prezydencki - Prezydent Bronisław Komorowski, Królowa Danii Małgorzata II
  • Centrum Olimpijskie - Kadra Olimpijska
  • Królowa Hiszpanii Zofia
Największe osiągnięcia zawodowe
  • Wielka Krokiew - Puchar Świata w Skokach Narciarskich - catering VIP
  • złoty medal IV Festiwalu Kuchni Greckiej
  • brązowy medal VIII Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana 
  • uczestnictwo w Kulinarnym Pucharze Polski
Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Michał poleca

Szarpana łopatka z jelenia w kapuście z kaszą gryczaną Łopatka z jelenia w kapuście: • Łopatka z jelenia 1,5 kg • Rozmaryn 100 g • Czosnek 50 g • Marchew 200 g • Cebula 150 g • Pietruszka korzeń 200 g...Zobacz szczegóły
Pulpeciki z sarny z gnocchi i dynią Pulpeciki z sarny: • Gulasz z sarny 1,5 kg • Cebula 300 g • Czosnek 2 ząbki • Olej uniwersalny Yes Chef 40 ml • Bułka pszenna 150 g • Jaja 2 szt....PZobacz szczegóły
Łopatka z dzika z kaszą jaglaną Sos: • Masło 60 g • Szalotka 4 szt. • Czosnek 6 ząbków • Wino czerwone 300 ml • Sos hiszpański 2 l • Podgrzybek suszony 40 g • Tymianek...SZobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij