Nasi Szefowie Kuchni

19+
lat doświadczenia w gastronomii

Piotr Papież

W 10 minut...

Przygotowałby wyselekcjonowany antrykot wołowy z dressingiem cytrynowo-miętowym z dodatkiem świeżych warzyw.

Ulubiona potrawa...

Nie ma jednej ulubionej potrawy, ponieważ ogólnie lubi jeść. Nie potrafi jednak odmówić sobie dobrze przyrządzonego steka z polędwicy wołowej.

Ulubiony deser...

Parfait z kozim serem i octem balsamicznym, choć do dzisiaj pamięta smak domowej czekolady przygotowywanej przez mamę w czasach, gdy w sklepach był tylko ocet.

Kulinarny guru...

Paul Bocuse, Bracia Roca z restauracji El Celler de Can Roca i wielu innych uznanych w świecie kucharzy. 

Podpatruje wielu kucharzy i od każdego stara się nauczyć czegoś nowego. Uważa, że sztuka kulinarna jest jak studnia bez dnia, a kto się nie rozwija, ten stoi w miejscu.

Kulinarne inspiracje

Inspiracje czerpie ze szkoleń oraz pokazów kulinarnych. Szukając inspiracji, często korzysta z internetu, książek oraz czasopism kulinarnych. Czasami budzi się z pomysłem na nowe danie. Najczęściej jednak bazuje na własnym doświadczeniu i umiejętnościach. W kuchni nie może się obejść bez przeświadczenia, że jego praca ma sens, miłości do gotowania oraz serca wkładanego w każdą potrawę. 

Znane miejsca i osoby, dla których gotował
  • kolacja w kopalni soli w Wieliczce dla członków Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej, rozpoczynająca AIG Trip Poland 2015
  • Wielka Krokiew - Puchar Świata w Skokach Narciarskich - catering VIP
  • Premier Jerzy Buzek
  • Adam Małysz
  • Edyta Górniak
Największe osiągnięcia zawodowe
  • uczestnictwo w Mistrzostwach Europy w BBQ
  • brązowy medal Mistrzostw Polski w BBQ
Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Piotr poleca

Pączki z dżemem różanym Na ok. 10-15 szt.: 70 g cukru białego  CUKIER KRÓLEWSKI 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka UHT 3,2% MILI 4 żółtka jaj MILI 80 g masła tradycyjnego DEBIC... Zobacz szczegóły
Mini burgery z kuleczkami ziemniaczanymi 400 g karku wołowego 8 szt. mini bułek hamburgerowych 400 g kuleczek ziemniaczanych FARM FRITES 200 ml jogurtu naturalnego MILI 60 g sera Dor Blu 200 g ketchupu... Zobacz szczegóły
Sałatka z grillowanym rostbefem, szparagami i kompresowanymi owocami 600 g rostbefu 4 koszyki z ciasta filo PIDY 4 pomidory podsuszane GINOS 150 ml oliwy extra virgin FILIPPO BERIO 100 g szpinaku baby  200 g szparagów 50 ml... Zobacz szczegóły
Panini z kurczakiem i kąskami serowymi 4 szt. panini INTER-EUROPOL 100 g kąsków serowych w wybranym smaku FARM FRITES 480 g filetów z kurczaka 1 szt. papryczki chilli 100 ml oliwy  1 szt. limonki... Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij