Nasi Szefowie Kuchni

20+
lat doświadczenia w gastronomii

Jerzy Marszałek

 

W 10 minut...

Przygotowałby mule w białym winie z selerem naciowym oraz sałatkę z marynowanego kopru włoskiego, cukinii, koziego sera i suszonych pomidorów.

Ulubiona potrawa...

Wszystko, co przygotuje mama oraz dobry stek wołowy, pieczone żeberka i dziczyzna. Lubi dania kuchni staropolskiej, które serwuje według nowych technik oraz własnych pomysłów.

Ulubiony deser...

Sernik miodowo-cynamonowy z coulis malinowym.

Kulinarny guru...

Marco Pierre White, Pierre Gagnaire oraz wielu innych znakomitych kucharzy.

Kulinarne inspiracje

Inspiracje czerpie z branżowej literatury kulinarnej, książek kucharskich oraz internetu. Gdy na targu lub w sklepie widzi jakiś produkt, stara się umiejętnie wpleść go w przepis. Uważa, że to wiedza i doświadczenie pomagają stworzyć coś wyjątkowego z tego, co daje nam natura. Inspiracje czerpie od kolegów po fachu, z wizyt na targach gastronomicznych, rozmów z gośćmi i klientami. Chętnie sięga także po zapomniane przepisy.

Znane miejsca i osoby, dla których gotował
  • Prezydenci RP: Lech Wałęsa i Aleksander Kwaśniewski
  • Znani aktorzy i muzycy, m.in.: Cezary Pazura, DJ ATB oraz Armin van Buuren
  • Wielka Krokiew - Puchar Świata w Skokach Narciarskich - catering VIP
  • Festiwal Sunrise
  • Kabaret Młodych Panów
Największe osiągnięcia zawodowe
  • sędziowanie w Mistrzostwach Europy w BBQ 2012
  • sędziowanie w konkursie "Ale Pasztet" w Kliczkowie
Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Jerzy poleca

Panna Cotta z kozim serem i owocami 1 litr Panna Cotta DEBIC 200 g sera koziego twarogowego w kostkach EURIAL 300 ml puree mix czerwonych owoców PONTHIER 20 g Lyo Malina TEXTURAS 2 g... Zobacz szczegóły
Przegrzebki ze szparagami na purée z pietruszki • Przegrzebki 8 szt.  • Białe szparag 8 szt.  • Zielone szparagi 8 szt.  • Żółtka jaj 4 szt.  • Wino białe FUENTESECA 150 ml ...&Zobacz szczegóły
Krem z dyni 800 g dyni OERLEMANS 150 g borowików COOK BAZA 100 g cebuli  20 g świeżego tymianku  10 g soli w płatkach JOZO 1,3 l bulionu warzywno-wołowego 120 g... Zobacz szczegóły
Sałatka orientalna 80 g marchwi 80 g rzodkwi daikon 1 ogórek 10 g namoczonych glonów hijki 50 g cząstek pomarańczy lub grejpfruta makaron shirataki Marynata... Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij