Nasi Szefowie Kuchni

6+
lat doświadczenia w gastronomii

Mateusz Reszczyk

W 10 minut...

Przygotowałby łososia ze szparagami w sosie aioli.

Ulubiona potrawa...

Jest otwarty na nowe smaki i nie ma ulubionej potrawy. Uważa, że poznając kucharzy, ich techniki i sposoby gotowania każdego dnia można odkrywać nowe, niesamowite smaki.

Ulubiony deser...

Podobnie jak w przypadku dania głównego, nie ma ulubionego deseru, choć najchętniej sięga po smaki czekoladowe z lekką nutą świeżych owoców.

Kulinarny guru...

Jest wielu kucharzy, którzy go inspirują, a wśród nich Gordon Ramsay oraz Marco Pierre White.

Kulinarne inspiracje

Inspiracje czerpie z książek, internetu oraz ulubionych programów kulinarnych. W związku z tym, iż jest najmłodszy w zespole, stara się podpatrywać starszych kolegów podczas gotowania, których poczynania uważa za bardzo kreatywne i ambitne. Nie zapomina przy tym o własnym stylu oraz wypracowanej technice.

Znane miejsca i osoby, dla których gotował
  • Artyści: Madonna
  • Politycy
  • Wielka Krokiew - Puchar Świata w Skokach Narciarskich - catering VIP
  • Targi w Maastricht
  • Targi Gruene Woche w Berlinie
  • Catering dla aktorów i polityków
     
Największe osiągnięcia zawodowe
  • srebrny i brązowy medal Olimpiady Kulinarnej IKA w Erfurcie 2016 - członek Narodowej Kadry Kucharzy Juniorów
  • brązowy medal Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu 2014 - członek Narodowej Kadry Kucharzy Juniorów
  • uczestnictwo w Mistrzostwach Europy w BBQ
Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Mateusz poleca

Grillowane krewetki z grzanką czosnkową oraz pesto z rukoli i kolendry 600 g krewetek black tiger 16/20 z pancerzami COOK BAZA 6 ząbków czosnku 2 szt. dymki 2 cytryny 200 g rukoli 150 g kolendry 100 g orzeszków pinii 100 g... Zobacz szczegóły
Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskim 120 g filetu z okonia morskiego  1 kg pietruszki  3 szt. szalotki  4 ząbki czosnku  4 gałązki tymianku  ziele... Zobacz szczegóły
Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem 100 g świeżego buraka 1 szt. grejpfruta  70 g twarogu raciborskiego 30 g orzechów włoskich łuskanych COOK BAZA 100 g miksu sałat HORECA FRESH 28 g... Zobacz szczegóły
Smażony filet z łososia na purée z topinamburu z jarmużem 150 g filetu łososia    0,5 kg topinambura   1 l mleka 3,2% uht  0,5 l bulionu warzywnego 100 g masła tradycyjnego DEBIC... Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij