Nasi Szefowie Kuchni

27+
lat doświadczenia w gastronomii

Artur Musztyfaga

W 10 minut...

Przygotowałby comber z królika w sosie kokosowym z karmelizowanymi karotkami.

Ulubiona potrawa...

To ta, którą ktoś dla niego przygotuje i zaserwuje.
Uważa, że każda taka potrawa jest wyjątkowa i magiczna, gdy dodatkowo można zjeść ją w miłym i dobrym towarzystwie.

Ulubiony deser...

Smażone lody waniliowe z puree malinowym.

Kulinarny guru...

Ceni wielu kucharzy z Polski i z zagranicy, a po ostatnim spotkaniu z Torstenem Vildgaardem jest pod wielkim wrażeniem jego warsztatu pracy.

Kulinarne inspiracje

Inspiracje czerpie z książek oraz podróży. Często podpatruje innych kucharzy podczas gotowania. Zawsze stara się wkomponować nowo poznane produkty w swoje dania. Uważa, że kucharz jest w pewnym sensie artystą, ponieważ potrafi zainspirować się prostymi i błahymi rzeczami, a efekty takiej pracy okazują się wyśmienite.

Znane miejsca i osoby, dla których gotował
  • Wielka Krokiew - Puchar Świata w Skokach Narciarskich - catering VIP
  • Muzeum Narodowe we Wrocławiu; Prezydent Miasta Wrocław - Rafał Dutkiewicz
  • Ratusz Wrocławski - Głowy Państw Grupy Wyszehradzkiej
  • Hala Stulecia - bankiet dla 2 tys. osób
  • Prezydenci RP: Lech Wałęsa, Aleksander Kwaśniewski
  • Premier Kazimierz Marcinkiewicz
  • Książę Andrzej
Największe osiągnięcia zawodowe
  • srebrny medal Mistrzostw Europy w BBQ
  • wicemistrzostwo Polski w grillowaniu
  • 10-krotne reprezentantowanie Polski z Polish BBQ Kings na World BBQ Jack Daniels w USA
Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Artur poleca

Krem z kukurydzy z szyjkami rakowymi Ziarna kukurydzy OERLEMANS 800 g Szyjki rakowe 350 g Purée z trawy cytrynowej BRESC 30 g Boczek wędzony parzony 100 g Purée z papryki piri-piri BRESC 20... Zobacz szczegóły
Sałatka z rukoli z wątróbką królika Rukola 200 g Wątróbka z królika 1,5 kg Cebula 300 g Truskawki 300 g Olej YES CHEF 200 ml Maliny 200 g Ser kozi rolada EURIAL 200 g Musztarda FANEX 50 g Sól,... Zobacz szczegóły
Fettuccine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym 5 gniazd makaronu fettucine  2 plastry szynki dojrzewającej VERONI 20 g sera Grana Padano ARCOŸ 1 łyżka pesto bazyliowego GINOS 5 pomidorów ‘O Sole... Zobacz szczegóły
Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem 30 szt. placków ziemniaczanych FARM FRITES  800 g podgrzybków  1 l Culinaire Original DEBIC  300 g świeżej cebuli ... Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij