Nasi Szefowie Kuchni

8+
lat doświadczenia w gastronomii

Przemysław Szałczyński

W 10 minut...

Przygotowałby smażone przegrzebki z sosem beurre blanc i sałatką ze świeżych ziół.

Ulubiona potrawa...

Knedle ze śliwkami i cynamonem z zasmażaną młodą kapustą na wędzonej słoninie w wykonaniu Babci - są bezkonkurencyjne.

Ulubiony deser...

Zdecydowanie tiramisu!

Kulinarny guru...

Pierwszy Szef z Francji, Massimo Bottura, Grant Achatz, Eneko Atxa.

Kulinarne inspiracje

Lubi dzielić się wiedzą i doświadczeniami z innymi kucharzami. Inspiracje czerpie z zagranicznych książek bądź materiałów, które znajduje w internecie.

Znane miejsca i osoby, dla których gotował
  • Wielka Krokiew - Puchar Świata w Skokach Narciarskich - catering VIP
  • Liczni celebryci i VIP w restauracji Sketch by Gagnaire w Londynie - Will Smith, Adele czy Johnny Depp

Największe osiągnięcia zawodowe
  • praca w restauracjach z gwiazdką Michelin we Francji - Les Bas Rupts w Gérardmer i La Maison Dans le Parc w Nancy

  • praca na stanowisku chef de partie w restauracji Sketch by Pierre Gagnaire w Londynie

Szukasz inspiracji?

Tajemnice kulinarne stoją przed Tobą otworem! Sprawdź przepisy na wyśmienite dania, opracowane przez Profesjonalistów. Ponad 30 przepisów na dania główne, desery, przekąski, sałatki i zupy!

Zobacz szczegóły

Przemysław poleca

Przegrzebki z sosem pomarańczowym • Przegrzebki 600 g  • Oliwa pomace YES CHEF • Sól w płatkach JOZO • Masło tradycyjne DEBIC 250 g  • Sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy...&Zobacz szczegóły
Tartaletki z kremem cytrynowym 300 g kruchego słodkiego ciasta Krem cytrynowy: 6 cytryn 6 jaj MILI 250 g cukru CUKIER KRÓLEWSKI 60 g masła tradycyjnego DEBIC Beza: 6 białek jaj MILI 300 g... Zobacz szczegóły
Krem z kalafiora z trawą cytrynową Krem: Por 1 szt. Kalafior duży 1 szt. Purée z trawy cytrynowej BRESC 1 łyżka Mleko 3,2% MILI 500 ml Śmietanka 34% YES CHEF 250 ml Wywar drobiowy...KZobacz szczegóły
Mille-Feuille waniliowo-rabarbarowe Ciastko: ciasto francuskie mrożone 1 płat przyprawa do grzańca 50 g  Crème pâtissière waniliowy: żółtka jaj 12 szt. cukier...CZobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij