Okoń morski:
• Okoń morski 1 kg
• Płatki soli - do smaku
Zielone szparagi:
• Zielone szparagi pęczek
• Masło 100 g
• Sól, pieprz, cukier, sok z cytryny - do przyprawienia
Ziemniak confit:
• Ziemniak ratte 500 g
• Tłuszcz gęsi 1 l
• Czosnek 1 główka
• Tymianek, rozmaryn kilka gałązek
• Sól, pieprz, cukier - do przyprawienia
Beurre blanc pomidorowy:
• Szalotka 100 g
• Ocet winny biały 100 ml
• Masło 120 g
• Concasse z pomidorów 100 g
• Szczypiorek cienki siekany 30 g
• Sól, pieprz, cukier - do przyprawienia
Fenkuł grillowany:
• Fenkuł 2 szt.
• Sok z fenkułu 150 ml
• Oliwa 100 ml
• Sól, pieprz, cukier, sok z cytryny - do przyprawienia
Dodatki:
• Bisque z homara - do dekoracji
• Kruszonka z atramentem z kałamarnicy - do dekoracji
• Grillowany ser halloumi - do dekoracji
• Mikrorzodkiew czerwona - do dekoracji