Konfitowane udko z kaczki:
• Udko z kaczki 1 szt.
• Olej – do konfitowania
• Tymianek 1 gałązka
• Czosnek 3 ząbki
• Rozmaryn 1 gałązka
• Kora cynamonu 1 szt.
• Anyż gwiazdkowy 1 szt.
• Sól, pieprz – do smaku
Kluski śląskie:
• Kluski śląskie 5 szt.
• Masło 40 g
• Bułka tarta 30 g
Sos z czarnego bzu:
• Sos demi-glace 50 ml
• Purée z czarnej porzeczki Ponthier 20 ml
• Pasta z czarnego bzu 10 g
• Masło 40 g
Pozostałe składniki:
• Kotleciki z czerwonej kapusty Bonduelle 3 szt.
• Wino czerwone 30 ml
• Żurawina 20 g
• Gruszka baby 1 szt.
• Miód 20 g