Dania główne

Tortilla z kaczką na sposób orientalny
Składniki:

• Purée z Calamansi Ponthier 60 ml
• Xantana 0,1 g
• Żółtko 1 szt.
• Olej sezamowy 20 ml
• Grzyby shimeji 80 g
• Ocet jabłkowy 200 ml
• Woda – do zamarynowania
• Cukier 50 g
• Konfitowane udko z kaczki 1 szt.
• Kolendra świeża 20 g
• Sezam biały 0,20 g
• Sos ostrygowy 60 ml
• Pomidor cherry 4 szt.
• Tortilla 1 szt.

Jak to przygotować?

Purée z Calamansi Ponthier zmiksuj z Xantaną i żółtkiem, dolewając odrobinę oleju sezamowego.

Z octu jabłkowego, wody i 50 g cukru zrób marynatę do grzybów shimeji. Do jeszcze ciepłej marynaty wrzuć grzyby, skompresuj.

Konfitowane udko z kaczki porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z posiekaną kolendrą i prażonym białym sezamem, dopraw sosem ostrygowym i dodaj pokrojone pomidorki cherry. Składniki rozłóż na tortilli i zapiecz w piecu na chrupiąco.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij