Dania główne

Porcja dla...
10
osób
Zapiekanka z makaronu z warzywami i szarpaną kaczką
Składniki:

• Makaron grandine 300 g
• Kurkuma 1 łyżeczka
• Cukinia 100 g
• Marchew 100 g
• Śliwka suszona 20 g
• Cebula czerwona 150 g
• Kaczka pieczona Sztuder 1 szt.
• Tymianek 2 gałązki
• Sos barbecue 2 łyżki
• Śmietana 20% 200 ml
• Jaja 2 szt.
• Sól, pieprz – do smaku
• Groszek zielony 80 g
• Mikrozioła – do dekoracji

Jak to przygotować?

Makaron grandine ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Cukinię i marchew obierz i pokrój w paski julienne. Śliwkę suszoną i cebulę drobno pokrój. Gotową kaczkę pieczoną poszarp na mniejsze kawałki i podsmaż ze śliwką, cebulą, tymiankiem i sosem barbecue. Śmietanę połącz z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Kaczkę, cukinię, marchewkę, groszek i makaron wymieszaj, zalej śmietaną z jajkami i zapiecz przez 20 min. w temp. 180℃ w kąpieli wodnej.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij