Dania główne

Porcja dla...
10
osób
Makaron trofie z grzybami leśnymi i mostkiem wołowym w aromacie ziół
Składniki:

Marynowany mostek wołowy:
• Mostek wołowy 800 g
• Czosnek 20 g
• Imbir świeży 20 g
• Sos sojowy 25 ml
• Tymianek 3 gałązki
• Papryczka chili 3 g
• Rozmaryn 2 gałązki
• Kolendra 1/3 pęczka

Pozostałe składniki:
• Marchew 150 g
• Brokuł 150 g
• Brukselka 100 g
• Cebula czerwona 150 g
• Miks grzybów leśnych 200 g
• Makaron trofie 800 g
• Sos teriyaki 25 ml
• Sos słodko-pikantny 25 ml
• Bulion 150 ml
• Sól, pieprz – do smaku

Jak to przygotować?

Mostek wołowy pokrój w paski, dodaj posiekany czosnek, imbir, sos sojowy, tymianek, papryczkę chili, rozmaryn i kolendrę. Pozostaw do zamarynowania na 12 godz. 

Warzywa (marchew, brokuł, brukselkę i cebulę) i grzyby leśne pokrój według uznania, przysmaż na patelni, dodając zamarynowany mostek i makaron trofie przez ok. 3-4 min. Dodaj sosy (teriyaki, słodko-pikantny), bulion i duś przez 1 min. Na koniec przypraw solą i pieprzem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij