Stek owiń folią spożywczą ciasno tak, aby uzyskać formę walca, schłodź w lodówce przez 12 godz. Wyporcjuj steki po ok. 200-250 g. Usmaż lub grilluj na grillu, pod koniec doprawiając przyprawą ontario.
Koźlarze zblanszuj na wrzątku, osusz. Warzywa (marchew, pasternak, cukinia) pokrój według uznania, przysmaż na maśle razem z koźlarzami, doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem.
Korzeń selera ugotuj w mleku w proporcji 1:1 z wodą i gwiazdką anyżu do miękkości. Odsącz, zblenduj na purée, dodając masło. Dopraw solą i pieprzem.
Ziemniaki pokrój w plastry, smaż na głębokim tłuszczu. Dopraw solą.
Kukurydzę podgrzej.
Sposób podania:
Na talerzu wyłóż purée z selera, warzywa, ziemniaki, kukurydzę, a na końcu stek.