Filet z gęsi:
• Filet z gęsi marynowany 1,2 kg
• Kolendra w ziarnach 2 łyżki
Żołądki gęsie:
• Żołądek gęsi 600 g
• Włoszczyzna 1 kg
• Wino czerwone 200 ml
• Sos hiszpański 1,2 l
• Ziele angielskie 5 ziaren
• Liść laurowy 4 szt.
• Rozmaryn 2 gałązki
• Sól, pieprz – do smaku
• Cebula czerwona 200 g
• Pasta z czarnego bzu 100 g
• Miód 80 g
• Masło 80 g
Kasza z soczewicą:
• Kasza pęczak 300 g
• Szafran 0,1 g
• Soczewica czarna 50 g
Buraki:
• Burak 600 g
• Purée z czarnej porzeczki Ponthier 50 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Sok z czarnej porzeczki 200 ml
• Żelatyna 3 listki
Skorzonera:
• Skorzonera 300 g
• Mleko 250 ml
• Woda 250 ml
• Ziele angielskie 5 szt.
• Laska cynamonu 1 szt.
• Tymianek 2 gałązki
• Sól – do smaku