Dania główne

Porcja dla...
4
osób
Łosoś w mleku kokosowym z curry i miętą
Składniki:

• Łosoś 200 g
• Cebula 80 g
• Czosnek 2 zabki
• Oliwa 30 ml
• Pasta curry żółta 100 g
• Mleko kokosowe 1 l
• Mięta 50 g
• Kolendra 40 g
• Orzech nerkowca 60 g

Jak to przygotować?

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, nastepnie przesmaż na oliwie i dodaj pastę curry. Zalej wszystko mlekiem kokosowym i gotuj, aż pasta rozprowadzi się w mleku. Przesiekaj miętę, kolendrę i orzechy. Nastepnie dodaj kolendrę i połowę posiekanych orzechów, dołóż pokrojonego w dużą kostkę łososia i gotuj jeszcze chwilę.

Sposób podania:
Gdy łosoś straci swoją surowość, wyłóż go do głębokiego naczynia z sosem i całość obsyp resztą posiekanych orzechów i miętą.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij