Polędwicę cielęcą oczyść. Z pozostałych resztek mięsa przygotuj sos, przesmażając mięso z włoszczyzną, winem czerwonym i bulionem warzywnym. Mięso obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Odlej wcześniej używany tłuszcz i dodaj świeże masło, czosnek i tymianek. Polewaj mięso powstałą pianą. Odstaw mięso, aby odpoczęło.
Topinambur ugotuj, obierz i zblenduj, dodając podgrzaną śmietanę z masłem. Całość przetrzyj przez sito. Obierki topinamburu wysusz, a następnie usmaż na głębokim tłuszczu, uzyskując chips.
Boczniak królewski, kalafior romanesco i cebulę obsmaż na maśle.
Dynię przetnij na pół, natrzyj oliwą, czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piecu, a następnie wydrąż miąższ i zmiksuj z dodatkiem soku z pomarańczy. Przetrzyj przez sito.
Sposób podania:
Na talerz wyłóż wszystkie składniki.