Schab jagnięcy:
• Schab jagnięcy 1 kg
• Oliwa – do smaku
• Tymianek 1 gałązka
• Czosnek 2 ząbki
• Warzywa (marchew, seler, pietruszka, por) po 200 g
• Bulion warzywny 1 l
• Wino czerwone 200 ml
• Masło 100 g
Purée z pasternaka:
• Pasternak 1,2 kg
• Śmietana 200 ml
• Masło 100 g
Purée z cukinii:
• Cukinia 1 szt.
• Groszek zielony 600 g
• Śmietana 100 ml
• Masło 50 g
• Ocet orzechowy – do smaku
• Sól, pieprz – do smaku
Smażone dodatki:
• Pieczarki portobello 10 szt.
• Por 1 szt.
• Ziemniak 10 szt.
Emulsja z buraka:
• Burak 300 g
• Purée malinowe Ponthier 100 ml
• Jajko 2 szt.
• Olej 300 ml
Puder szałwiowy:
• Szałwia 2 pęczki
• Olej z pestek winogron 200 ml
• Malto – do uzyskania struktury