Dania główne

Risotto wegańskie z kalafiorem i bobem
Składniki:

• Ryż arborio Arco 800 g
• Oliwa pomace 100 ml
• Szalotka 4 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Białe wino 200 ml
• Bulion warzywny 600 ml
• Pesto bazyliowe Ginos 80 g
• Kalafior 400 g
• Brokuł 200 g
• Bób 200 g
• Orzechy piniowe 50 g
• Oliwa bazyliowa Ollio – do smaku

Jak to przygotować?

Na oliwie przesmaż ryż, dodaj czosnek i szalotkę, podlej białym winem, odparuj. Kontynuuj gotowanie, dolewając bulionu warzywnego. Gdy ryż będzie aldente, dodaj pesto bazyliowe. 

Na oliwie obsmaż na rumiano plastry kalafiora i lekko podsmaż bób. Brokuł zblanszuj. Orzechy piniowe upraż na suchej patelni.

Sposób podania:
Risotto wyłóż na płaski talerz wraz z dodatkami, skrop oliwą bazyliową. Udekoruj według uznania.  

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij