Dania główne

Burger z łopatki wieprzowej z frytkami z batatów
Składniki:

• Bułka ziemniaczana jasna Inter Europol 10 szt.
• Łopatka wieprzowa Eat Meat 2 kg
• Sos barbecue Horeca Aroma Premium 200 g
• Musztarda dijon Horeca Aroma Premium 150 g
• Musztarda francuska 5 g
• Miód wielokwiatowy Simply Sweet 5 g
• Ocet orzechowy Beaufor 1 g
• Olej z pestek winogron 100 g
• Ogórki kanapkowe 500 g
• Pomidor 500 g
• Cebula 200 g
• Frytki z batatów Farm Frites 2 kg
• Pomidorki koktajlowe – do dekoracji

Jak to przygotować?

Łopatkę wieprzową sous-vide natrzyj sosem barbecue i zapiecz w piecu w temp. 200°C przez 20 minut. Lekko ostudzone mięso poszarp (pulled pork). 

Połącz ze sobą musztardy dijon i francuską, ocet orzechowy oraz miód. Do mieszanki dolewaj stopniowo olej, cały czas mieszając. 

Cebulę i pomidora pokrój w plastry.

Frytki z batatów usmaż na rozgrzanej fryturze. Bułkę przekrój na pół, zapiecz w piecu.

Sposób podania:
Górną i dolną część bułki wysmaruj dressingiem. Nałóż szarpaną wieprzowinę oraz warzywa. Podawaj z frytkami z batatów.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij