Pulpeciki:
Mięso zmiel razem z namoczoną wcześniej w mleku bułką. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oleju z czosnkiem, dodaj do mięsa. Dopraw masę do smaku solą i pieprzem i uformuj małe kulki. Rozłóż pulpeciki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w temp. 180°C przez ok. 7 min.
Sos:
Na maśle przesmaż szalotkę i czosnek, dodaj wino, zredukuj. Do rondla dodaj sos hiszpański i grzyby, gotuj całość na małym ogniu do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Pod koniec gotowania dodaj tymianek, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem sos zagęść zimnym masłem.
Dynia:
Dynię piżmową piecz w piecu rozgrzanym do temp. 180°C przez ok. 30 min. Po wystudzeniu przekrój ją wzdłuż na pół i wydrąż z miąższu kulki.
Brukselka:
Brukselkę wylistkuj, następnie zblanszuj i zahartuj w wodzie z lodem. Przed podaniem osusz na ręczniku papierowym i dodaj sos winegret.
Gnocchi:
Gnocchi wrzuć do lekko osolonej wrzącej wody i gotuj od momentu wypłynięcia.
Sposób podania:
Gnocchi razem z pulpecikami z sarny serwuj porcjowo z patelni: na patelnię wlej część sosu, dodaj pulpeciki, zagotuj. Dodaj gnocchi i kulki z dyni, a następnie zagęść sos zimnym masłem. Możesz również przed wydaniem posypać danie parmezanem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Całość udekoruj groszkiem, marynowaną brukselką, prażonymi orzechami laskowymi i smażonym borowikiem.