Dania główne

Polędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowym
Składniki:
  • 200 g polędwicy z sarny
  • 40 g polenty GINOS
  • 150 ml bulionu wołowego
  • 50 g borowików FORREST
  • 50 g puree mix z czerwonych owoców PONTHIER
  • 70 ml czerwonego wina ANANTO
  • 50 g rabarbaru
  • 30 g cebuli
  • 30 g miodu SIMPLY SWEET
  • 50 ml Roast&Fry DEBIC
  • owoce jałowca HORECA AROMA
  • cukier
  • sól, pieprz do smaku
Jak to przygotować?

Polędwicę zamarynuj w puree owocowym z dodatkiem miodu, soli, pieprzu i owoców jałowca
na około 6 godzin. Przyrządź polentę: borowiki podsmaż z cebulą i zalej bulionem. Gdy zacznie
się gotować wsypuj polentę i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż do filiżanek
do espresso i wystudź. Sos rabarbarowy: obierz rabarbar i pokrój w paski. Następnie podsmaż
na maśle i dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i miodem. Podlej winem. Polędwicę z sarny
zgrilluj i podaj z podgrzaną w piekarniku polentą. Połóż na sosie rabarbarowym.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij