Jeleń stek T-Bone:
• Jeleń stek T-Bone 10 szt.
• Czosnek 10 ząbków
• Rozmaryn 50 g
• Podgrzybek suszony 20 g
• Liść laurowy 6 szt.
• Ziele angielskie mała garść
• Pieprz czarny kilka ziaren
• Olej ok. 1 l (tak, aby w całości przykryć mięso)
• Sól, pieprz – do smaku
Sos pieczeniowy:
• Sos hiszpański Oscar 500 ml
• Szalotka 2 szt.
• Czosnek 3 ząbki
• Rozmaryn 2 gałązki
• Wino porto 150 ml
• Miód wielokwiatowy 40 g
• Ocet balsamiczny Carandini 60 ml
• Masło 30 g – do smażenia
• Masło 50 g – do zagęszczenia
Sos śliwkowy:
• Śliwka bez pestek Cook Basic 300 g
• Szalotka 1 szt.
• Chilli 1 szt.
• Wino czerwone Fuenteseca 100 ml
• Sok z imbiru 30 ml
• Sok z limonki 20 ml
• Miód wielokwiatowy Simply Sweet 70 ml
• Masło 20 g – do smażenia
• Masło 40 g – do zagęszczenia sosu
• Sól – do smaku
Minipor pieczony:
• Minipor 30 szt.
Purée z pasternaku:
• Pasternak 2 kg
• Masło 30 g – do smażenia
• Szalotka 3 szt.
• Bulion warzywny 500 ml
• Mleko 250 ml
• Masło palone 100 g
• Śmietanka 30% 100 ml
• Sól, pieprz biały – do smaku
Chips grzybowy:
• Mieszanka grzybów nadbużańskich 100 g
• Masło 20 g
• Szalotka 1 szt.
• Śmietana 36% 50 g
• Malto Texturas 2 łyżki
• Sól, pieprz – do smaku
Dekoracje:
• Cebula palona