Dania główne

Makaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winem
Składniki:

• Makaron spaghetti alla chitarra (mrożony) 800 g
• Oliwa pomace 50 ml
• Cebula 100 g
• Czosnek 6 ząbków
• Papryka chilli 2 szt.
• Wino białe wytrawne 250 ml
• Frutti di mare Sea Story 600 g
• Pomidorki O Sole Mio Ginos 300 g
• Masło 200 g
• Natka pietruszki 50 g
• Szpinak baby 150 g
• Sól – do smaku

Jak to przygotować?

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z oliwą przesmaż cebulę, czosnek i paprykę chilli, dodaj owoce morza. Całość smaż przez chwilę, następnie podlej białym winem, poczekaj, aż wino odparuje. Dodaj pomidorki, zimne masło, szpinak i natkę pietruszki. Makaron połącz z sosem.

Sposób podania:
Danie udekoruj świeżymi liskami szpinaku.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij