• Udo kurczaka kukurydzianego 10 szt.
• Przyprawa grillowa lub mięs – do smaku
• Curry – do smaku
• Rozmaryn świeży kilka gałązek
• Papryka czerwona 2 szt.
• Papryka zielona 2 szt.
• Papryka żółta 2 szt.
• Pieczarki 6 szt.
• Cebula biała 300 g
• Cebula czerwona 300 g
• Oliwki zielone 100 g
• Oliwki czarne 100 g
• Ser feta 100 g
• Cukinia baby 6 szt.
• Bakłażan baby 6 szt.
• Masło 100 g
• Sól – do smaku
• Pieprz czarny mielony – do smaku
Uda z kurczaka dopraw przyprawą grillową i curry, dodaj rozmaryn. Papryki pokrój na większe kawałki, pieczarki na połowę, cebule obierz i pokrój na mniejsze kawałki, zasyp warzywami udka i zafoliuj – piecz w temp. 180oC przez ok. 50 minut. Pod koniec pieczenia dodaj oliwki i ser feta pokrojony w kostkę.
Cukinię baby i bakłażana baby obsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem. Udekoruj potrawę.