Dania główne

Porcja dla...
10
osób
Łosoś na purée z groszku
Składniki:

• Łosoś 1,5 kg
• Groszek zielony mrożony 1 kg
• Limonka 2 szt.
• Szparagi białe 5 szt.
• Szparagi zielone 5 szt.
• Rzodkiewka 3 szt.
• Oliwa cytrynowa 50 ml
• Miód 1 łyżeczka
• Masło klarowane
• Chrobotek 200 g

Jak to przygotować?

Rybę wyporcjuj, wyjmij ości i wstaw do solanki 4% (40 g soli na 1 l wody). Mrożony groszek zmiksuj w Thermomiksie z wodą, przecedź przez sitko, zagrzej i dopraw do smaku z dodatkiem soku z limonki.

Z oliwy cytrynowej, miodu i odrobiny soli przygotuj dressing. Szparagi i rzodkiewkę pokrój cienko na mandolinie, przełóż do wody z lodem, a przed podaniem wymieszaj z dressingiem. Chrobotka ugotuj w wodzie z cukrem, wysusz.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij