Dania główne

Porcja dla...
10
osób
Dorsz na soczewicy z mizerią
Składniki:

• Dorsz 1,1 kg
• Chleb tostowy ½ szt.
• Estragon 1 doniczka
• Tymianek 1 doniczka
• Koperek 1 doniczka
• Soczewica czarna 500 g
• Ogórek 500 g
• Śmietana kwaśna 200 ml
• Purée yuzu 100 g
• Cytryna 1 szt.
• Miód 1 łyżka
• Brokuł 200 g

Jak to przygotować?

Rybę oczyść, wyporcjuj na kawałki (po ok. 100 g) i gotuj metodą sous-vide przez 20-25 min. w temp. 54oC. Zioła zmiksuj w Thermomiksie z pieczywem. Wcześniej namoczoną soczewicę ugotuj na wolnym ogniu do miękkości. Ogórki zamarynuj w wodzie cukrze i miodzie. Yuzu wymieszaj ze śmietaną. Różyczki brokułu zetnij skrobaczką i użyj jako dekoracji.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij