Dania główne

Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym
Składniki:

• Filet z karpia 150 g
• Purée porzeczkowe Ponthier 30 g
• Śmietana Yes Chef 20 ml
• Masło Roast & Fry Debic 3 łyżki
• Kasza pęczak Grano 60 g
• Rodzynki Cook Basic 40 g
• Migdały Cook Basic 30 g
• Cebula 40 g
• Kora cynamonu Arco 12 szt.
• Pieprz cytrynowy Raps - do smaku
• Sól i pieprz - do smaku

Jak to przygotować?

Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle, a następnie dodaj rodzynki i migdały. Podlej purée porzeczkowym. Po zagotowaniu podlej śmietaną i dopraw do smaku. 

Pęczak ugotuj z cynamonem do miękkości.

Karpia usmaż na patelni, dopraw pieprzem cytrynowym i ułóż na kaszy, polewając delikatnie sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij