Dania główne

Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym
Składniki:
  • 150 g filetu z karpia COOK BAZA
  •  30 g puree porzeczkowego POTNHIER
  •  20 ml śmietany YES CHEF
  •  3 łyżki masła Roast & Fry DEBIC
  •  60 g pęczaku GRANO
  •  40 g rodzynek COOK BAZA
  •  30 g migdałów COOK BAZA
  •  40 g cebuli
  •  ½ szt. kory cynamonu ARCO
  •  pieprz cytrynowy RAPS
  •  sól i pieprz do smaku
Jak to przygotować?

Sos: cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle, a następnie dodaj rodzynki i migdały. Podlej puree porzeczkowym. Po zagotowaniu podlej śmietaną i dopraw do smaku.
Pęczak ugotuj z cynamonem do miękkości.
Karpia usmaż na patelni, dopraw pieprzem cytrynowym i ułóż na kaszy polewając delikatnie sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij