Mięso oczyść i obsmaż. Zmiksuj 2 ząbki czosnku z chrzanem, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Rozwałkuj cienko ciasto francuskie, posmaruj masą z chrzanu i czosnku. Połóż na to plastry boczku i polędwiczkę. Całość zawiń w roladę i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do pieca rozgrzanego do temp. 180oC na ok. 20 min. Ziemniaki pokrój w grube plastry i ugotuj do miękkości. Gdy ostygną, obsmaż je z 2 ząbkami czosnku, cebulą posiekaną w kostkę i rozmarynem. Pomidorki przekrój na pół.
Po upieczeniu polędwiczkę odłóż na 5 min., by „odpoczęła”. Po tym czasie pokrój ją na mniejsze kawałki (ok. 3 cm). Obsmażone ziemniaki z czosnkiem i cebulą dopraw do smaku, a następnie wymieszaj ze szpinakiem i pomidorkami, podlewając śmietanką. Ziemniaki ze szpinakiem ułóż na spodzie talerza, a na górę połóż kawałki mięsa w cieście.
W przepisie sprawdzi się także polędwica wołowa. Ten rodzaj mięsa potrzebuje jednak dłuższego czasu pieczenia – ok. 30-40 min.