Dania główne

Smażony filet z łososia na purée z topinamburu z jarmużem
Składniki:
  • 150 g filetu łososia  

  •  0,5 kg topinambura 

  •  1 l mleka 3,2% uht

  •  0,5 l bulionu warzywnego

  • 100 g masła tradycyjnego DEBIC

  •  100 g sera Grana Padano ARCO

  • 200 g świeżego jarmużu

  • 2 ząbki czosnku

  • sól, pieprz
Jak to przygotować?

Obierz topinambur ze skórki, następnie gotuj w mleku i bulionie. Gdy topinambur zmięknie, przemiksuj na gładką masę i dodaj masło z serem. Oczyść jarmuż, odetnij grube części i przesmaż na maśle z czosnkiem. Łososia smaż na oliwie z dodatkiem masła i wyłóż go na talerzu z innymi dodatkami. 
Całość posól i dodaj świeżo mielony pieprz.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij