• Filet łososia 150 g
• Topinambur 0,5 kg
• Mleko 3,2% UHT 1 l
• Bulion warzywny 500 ml
• Masło tradycyjne Debic 100 g
• Ser grana padano Arco 100 g
• Jarmuż świeży 200 g
• Czosnek 2 ząbki
• Sól, pieprz - do smaku
osoby
• Filet łososia 150 g
• Topinambur 0,5 kg
• Mleko 3,2% UHT 1 l
• Bulion warzywny 500 ml
• Masło tradycyjne Debic 100 g
• Ser grana padano Arco 100 g
• Jarmuż świeży 200 g
• Czosnek 2 ząbki
• Sól, pieprz - do smaku
Obierz topinambur ze skórki, następnie gotuj w mleku i bulionie. Gdy topinambur zmięknie, przemiksuj na gładką masę i dodaj masło z serem. Oczyść jarmuż, odetnij grube części i przesmaż na maśle z czosnkiem. Łososia smaż na oliwie z dodatkiem masła i wyłóż go na talerzu z innymi dodatkami. Całość posól i dodaj świeżo mielony pieprz.