Dania główne

Porcja dla...
4
osób
Łosoś sauté z ratatouille i ryżem
Składniki:

• Łosoś filet 800 g
• Masło 100 g
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
• Papryka czerwona 150 g
• Cebula 150 g
• Cukinia 150 g
• Bakłażan 250 g
• Olej 100 g
• Pulpa pomidorowa 300 ml
• Czosnek 50 g
• Ryż brązowy 500 g

Jak to przygotować?

Filet z łososia wyporcjuj na kawałki po ok. 160 g. Obsmaż rybę na rozgrzanej patelni, zaczynając od strony skóry. Przypraw solą. Pod koniec smażenia dodaj masło.

Pokrój warzywa w regularną kostkę. Przesmaż paprykę, cebulę, cukinię oraz bakłażana na oleju. Dodaj pulpę pomidorową, posiekany czosnek oraz przyprawy – sól, pieprz, cukier (pasuje też chilli i suszone zioła). Ryż brązowy ugotuj wedle wskazówek na opakowaniu.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij