• Wołowina zrazowa 500 g
• Sos teriyaki 150 ml
• Papryka czerwona 1 szt.
• Papryka zielona 1 szt.
• Cebula 100 g
• Czosnek 50 g
• Cukinia 1 szt.
• Olej 100 ml
• Sól, pieprz – do smaku
• Makaron trofie 600 g
osób
• Wołowina zrazowa 500 g
• Sos teriyaki 150 ml
• Papryka czerwona 1 szt.
• Papryka zielona 1 szt.
• Cebula 100 g
• Czosnek 50 g
• Cukinia 1 szt.
• Olej 100 ml
• Sól, pieprz – do smaku
• Makaron trofie 600 g
Wołowinę zrazową pokrój w drobne paski i wymieszaj z sosem teriyaki. Tak przygotowane mięso odstaw na 30 min.
W międzyczasie pokrój wszystkie warzywa wedle uznania – mogą być paski lub grubsza kostka. Wstaw wodę na makaron, gdy się zagotuje, posól. Zacznij smażyć mięso na oleju na silnym ogniu. Ugotuj makaron (ok. 2 min.). Do mięsa dodaj warzywa: zacznij od papryk, następnie dodaj cebulę, czosnek i na końcu cukinię. Przypraw solą i pieprzem (możesz dodać też chilli, imbir czy kolendrę). Dodaj makaron i resztę sosu teriyaki. Wymieszaj całość.