• Gnocchi 1 kg
• Łosoś filet 300 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Pomidory suszone 100 g
• Czosnek 50 g
• Szpinak młody 1 opakowanie
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml
osób
• Gnocchi 1 kg
• Łosoś filet 300 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Pomidory suszone 100 g
• Czosnek 50 g
• Szpinak młody 1 opakowanie
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml
Gnocchi obgotuj w osolonym wrzątku. W międzyczasie na patelni przesmaż łososia pokrojonego w kostkę, przypraw solą oraz pieprzem. Dodaj suszone pomidory pokrojone w ćwiartki oraz obgotowane gnocchi. Dodaj czosnek i szpinak, przesmaż całość przez 1-2 min., podlej śmietanką i przypraw całość.
Do dania pasuje również drobno starty ser.