Dania główne

Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku
Składniki:
  • 500 g karczku wieprzowego
  • 10 g puree z czosnku BRESC
  • 20 g puree z szalotki BRESC
  • majeranek liofilizowany RAPS
  • 20 ml oleju roślinnego
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
Jak to przygotować?

Czosnek, cebulę, majeranek, sól i pieprz wetrzeć w wieprzowinę, polać olejem i zawinąć w papier do gotowania SAGA, włożyć na noc do lodówki. Ogrzane do temperatury pokojowej mięso podsmażyć na gorącej patelni, a następnie uformować paczuszki i piec we wcześniej nagrzanym do 160ºС piekarniku przez 40 minut lub do momentu, gdy temperatura wewnątrz porcji mięsa osiągnie 78ºС. Ostudzić, a następnie pokroić na cienkie plastry.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij