Dania główne

Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku
Składniki:

• Karczek wieprzowy 500 g
• Purée z czosnku Bresc 10 g
• Purée z szalotki Bresc 20 g
• Majeranek Aroma Horeca - do marynaty
• Sól - do marynaty
• Czarny pieprz świeżo mielony - do marynaty
• Olej roślinny 20 ml

Jak to przygotować?

W karczek wieprzowy wetrzyj purée z czosnku i szalotki, majeranek, sól oraz pieprz, polej olejem i zawiń w papier do gotowania SAGA. Tak przygotowane mięso włóż na noc do lodówki.
Ogrzane do temperatury pokojowej mięso podsmaż na gorącej patelni, a następnie uformuj paczuszki i piecz w temp. 160ºС przez 40 min. lub do momentu, gdy temperatura wewnątrz porcji mięsa osiągnie 78ºС. Ostudź, a następnie pokrój na cienkie plastry.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij