• Gnocchi 1 kg
• Borowik kostka 500 g
• Cebula 200 g
• Polędwiczka wieprzowa 500 g
• Masło 100 g
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml
osób
• Gnocchi 1 kg
• Borowik kostka 500 g
• Cebula 200 g
• Polędwiczka wieprzowa 500 g
• Masło 100 g
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml
Cebulę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Polędwiczkę oczyść i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i usmaż cebule do zarumienienia. Dodaj polędwiczkę i razem podsmaż. Gdy mięso uzyska złocisty kolor, dodaj borowiki. Razem duś przez ok. 5 min. Po tym czasie wlej śmietankę i gotuj do momentu, aż powstanie jednolity sos. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku.
Gnocchi gotuj przez 1 min. w małej ilości wody, odcedź i dodaj do wcześniej przygotowanego sosu. Gdy składniki się połączą, danie wyłóż na talerz.