Dania główne

Porcja dla...
5
osób
Gnocchi z polędwiczką wieprzową i borowikami
Składniki:

• Gnocchi 1 kg
• Borowik kostka 500 g
• Cebula 200 g
• Polędwiczka wieprzowa 500 g
• Masło 100 g
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml

Jak to przygotować?

Cebulę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Polędwiczkę oczyść i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i usmaż cebule do zarumienienia. Dodaj polędwiczkę i razem podsmaż. Gdy mięso uzyska złocisty kolor, dodaj borowiki. Razem duś przez ok. 5 min. Po tym czasie wlej śmietankę i gotuj do momentu, aż powstanie jednolity sos. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku.

Gnocchi gotuj przez 1 min. w małej ilości wody, odcedź i dodaj do wcześniej przygotowanego sosu. Gdy składniki się połączą, danie wyłóż na talerz.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij